Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36-70-546-6632

Slambuc kanál

Ár:
1.890 Ft
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Cikkszám: SKL-1
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Menny.:db

Leírás

Slambuc kanál

1.osztályú Magyar termék.

Méretei:

Fej : 6.7cm

Hossza: 40cm

 

A slambuc többféleképpen is készíthető, melyhez az alábbiak adnak segítséget:

A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban az apróra tördelt lebbencstésztát barnára pirítjuk majd kivesszük a bográcsból. Van olyan recept, mely szerint a tésztát megfonnyasztott hagyma után tesszük az ételhez. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. A krumplit megfőzzük majd hozzátesszük a pirított tésztát, a szalonnabőrt, a paradicsomot és sóval, esetleg borssal és erőspaprikával fűszerezzük és van aki apró karikára vágott kolbásszal is ízesíti. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával fordítjuk. A népszokás úgy tartja, hogy harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz benne tökéletes a slambuc. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát. A jellegzetes ízét, a lassú tűzön átforgatva lepirítás, vagyis a pörzs anyag adja.

Leírás és Paraméterek

Slambuc kanál

1.osztályú Magyar termék.

Méretei:

Fej : 6.7cm

Hossza: 40cm

 

A slambuc többféleképpen is készíthető, melyhez az alábbiak adnak segítséget:

A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A zsiradékban az apróra tördelt lebbencstésztát barnára pirítjuk majd kivesszük a bográcsból. Van olyan recept, mely szerint a tésztát megfonnyasztott hagyma után tesszük az ételhez. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. A krumplit megfőzzük majd hozzátesszük a pirított tésztát, a szalonnabőrt, a paradicsomot és sóval, esetleg borssal és erőspaprikával fűszerezzük és van aki apró karikára vágott kolbásszal is ízesíti. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával fordítjuk. A népszokás úgy tartja, hogy harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz benne tökéletes a slambuc. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát. A jellegzetes ízét, a lassú tűzön átforgatva lepirítás, vagyis a pörzs anyag adja.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Telefon:+36-70-546-6632

Elérhetõségek