Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36-70-546-6632

Konyhai tippek

2021. 01. 14. 12:04:20
Melyik a legjobb edénytípus? Lássuk a bevonatokat!

A fazekak, lábasok, serpenyők a legfontosabb konyhai eszközök közé tartoznak. A választék igen széles: teflon, gránit, réz, alumínium, kerámia, és még megannyi lehetőség. Vásárláskor az áron túl nemcsak az edény mérete fontos szempont, de az anyaga, bevonata is.

2020. 12. 04. 12:14:59
4 tipp az adventi készülődéshez

Idén mindenkinek kijár egy kicsit hosszabb, gondtalanabb ünneplés. Ideje már most ráhangolódni a karácsonyra! Hogy az adventi időszakot kevesebb stresszel és több izgalmas, jókedvű nappal tölthessük meg, íme néhány tipp a készülődéshez:

2020. 11. 18. 13:21:57
Édes karácsony, avagy sütitippek az ünnepekre

Tudjuk, hogy nincs karácsony bejgli, zserbó és mézeskalács nélkül, és hogy mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, azonban profiknak és kezdőknek is jól jöhet néhány tipp az ünnepi desszertekhez. Mert megeshet, hogy a vendégek között akad pár válogatós, allergiás. Esetleg túl hamar elfogynak a sütik, és gyorsan kell rögtönözni valami finomságot, vagy éppen a maradék okoz fejtörést.

2020. 11. 09. 14:13:20
Nem kacsa: Márton napra omlós kacsa is sülhet

Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjtöt megelőző utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon nagy lakomát szokás csapni. Bár a hagyományok szerint ilyenkor a liba a favorit, mégis egyre többen választják az omlós kacsasültet.

2020. 10. 05. 11:06:29
Hogyan készül egy igazán jó tea?

A teafőzés egyszerű feladat, mégis sok minden befolyásolja azt, hogy egy hétköznapi forró ital helyett minőségi ízélményt nyújtó tea készüljön. Nem mindegy, hogy milyen teát választunk, milyen arányban keverjük, mennyi ideig áztatjuk, mivel ízesítjük, vagy hogyan tároljuk. Apró trükkök és tippek egy igazán jó teához.

2020. 09. 04. 13:50:59
Nyári ízek télire – tippek a befőzéshez

Míg régen a befőzés szükségszerű része volt a háztartási feladatoknak, hogy télire is legyen elég zöldség, gyümölcs a konyhában, manapság már igazi trendként hódít. Már nemcsak a lecsó és a baracklekvár áll üvegekben a kamra polcain, de különleges ízvilágú, egyedi fűszerezésű dzsemek, zselék, kompótok is készülnek.

2020. 08. 08. 21:49:44
Szatyor helyett kosár – hódít a fonott retró!

A környezet- és egészségtudatos trend visszahódította a természetes anyagokat. Egyre fontosabb, hogy ami körülvesz minket a mindennapokban, egészségre ártalmatlan alapanyagokból készüljön. És persze legyen szép, praktikus, tartós és egyedi. Ezért olyan keresettek a fonott bevásárló kosarak, kenyértartók, ruháskosarak, hintaszékek, lámpaernyők, borosüvegek, mózeskosarak, kutya- és cicafekhelyek, kerti bútorok.

2020. 07. 06. 21:05:40
Grillparti vagy bográcsbuli?

Akár grillen sülnek, akár bográcsban rotyognak, a szabadban készített ételek különleges íze és zamata olyan gasztroélményt nyújt, amit négy fal között, a konyhában nem lehet megtapasztalni. A finom fogások mellett persze a legnagyobb extrát a társaság adja, hiszen mi más hozná össze legjobban a családot, a barátokat, mint egy hangulatos kerti parti.

2020. 06. 03. 20:12:04
Gyújtsunk alá – elő a bográccsal!

A bográcsozás igazi magyar gasztrohagyomány, rá lehet kapni az ízére! Télen és nyáron is űzhető, szűk családi körben, nagyobb baráti társaságban, vagy akár egy nagyszabású rendezvényen. Hogy a pörkölt, a gulyás, a paprikás krumpli, a lecsó vagy a halászlé is remek legyen, válasszuk ki hozzá a tökéletes bográcsot, a legjobb tűzifát és a legfinomabb alapanyagokat.

2020. 05. 01. 14:31:19
Minden, ami egy jó grillpartihoz kell Megérkezett a jó idő, irány a Kerti-party! A konyhából végre kimehetünk a szabadba, indulhat a grillezés a kertekben, a teraszokon, az erkélyeken. Hogy mi mindenre lesz szükség? Megfelelő eszközökre, minőségi alapanyagokra, jól tervezett menüre, ügyes kezekre és persze egy vidám, éhes társaságra.
Telefon:+36-70-546-6632

Elérhetõségek