Káposztafőző cserépedények – Hagyományos ízek agyagban
A káposztafőző cserépedények ideális eszközök a hagyományos, házias ízek kedvelőinek. Ezek a nagy méretű, mázas agyagból készült edények kiválóan alkalmasak töltött káposzta, székelykáposzta, gulyásos egytálételek és szaftos húsok elkészítésére. A belül is mázas kivitel megkönnyíti a tisztítást, és megakadályozza az étel letapadását, miközben az agyag megtartja a hőt, így az étel egyenletesen fő meg.
A káposztafőzőket hideg sütőbe helyezve, fokozatos melegítéssel használjuk, így hosszú élettartamú és megbízható társai lesznek a sütés-főzésnek. A 4–6,5 literes kapacitásuknak köszönhetően akár ünnepi étkezésekre is alkalmasak. Mosogatógépben nem moshatók, de enyhe mosószeres vízzel könnyedén tisztíthatók.
Ha természetes alapanyagból, egészségesen és ízesen szeretnél főzni, válaszd a káposztafőző agyagedényt – ahogyan a nagymamák is tették.